На 17-ти и 18-ти ноември в София се проведе двудневна конференция за предприемачество на тема: „България – Силициевата Долина на Балканите – възможно ли е това?”.

Конференцията беше организирана за 5-та поредна година от Фондацията StartUP, като сега фокусът беше насочен към трите основни стълба на предприемачеството – държавна подкрепа, предприемаческа екосистема и образование за предприемачи.
Един от партньорите на Конференцията беше Български център на жените в технологиите. Г-жа Милена Думанова, заместник-председател на Български център на жените в технологиите участва в първият ден на конференцията и модерира една от панелните дискусии, които поставиха въпроси, относно възможностите за промени в насока образование и държавна политика, които да подпомогнат стартиращия бизнес в България.

Беше обсъдено също развитието на предприемаческата екоститема и възможностите за финансиране на иновативни идеи. Български център на жените в технологиите предостави награда – посещение на курс по избор за обучение по „Развитие на бизнес” на случайно избран от томбола участник в конференцията. Спечелилият наградата е Лилия Йорданова.

Събитието събра над 400 гости – предприемачи, инвеститори и представители на държавни институции.