Членовете на BCWT обсъдиха и одобриха работни групи по направленията на дейността на организацията. Това стана на дискусионна среща, проведена на 18 юли 2013г. в София.

 

Работните групи са „Технологии и иновации“, „Предприемачество“, „Лидерство“, „Наука и образование“, „Изграждане на капацитет“ и „Позициониране и финансиране“, в които членовете на Български център на жените и технологиите се очаква да се включат със своите експертни знания. Целите на групите са обединени от каузата на BCWT за увеличаване участието и лидерството на жени в ИКТ сектора и стимулиране професионалното развитие на момичета, които изучават технологични специалности. Дейностите ще включват организиране на различни инициативи и събития, участия в проекти и конференции и срещи за обмен на добри практики.

 

Събитието се състоя в офиса на Сиско Системс България с любезното съдействие на Милена Думанова, Мениджър партньорска организация за Югоизточна Европа в Сиско Системс и  Заместник-председател на Български център на жените в технологиите.

 

Следващата среща на членовете на Български център на жените в технологиите ще се проведе през септември 2013г. Ако желаете да се включите в работата на групите и да бъдете активен участник в дейността на BCWT, ще се радваме да станете наш член или да се свържете с нас на тел. +359 2 858 97 80 или по ел. поща на: bcwt@bgwomeninict.org.

Работни групи