Навийн Джейн е сериен предприемач и филантроп, работещ активно за решаване на предизвикателствата пред човечеството чрез иновации. Човек, за който не съществуват ограничения, Навийн превръща големите си мечти в проекти, стимулирайки значими  културни и технологични промени. Неговата дръзка визия и магнетична личност вдъхновяват другите да развиват идеи, които изглеждат невъзможни.

Навийн Джейн е основател на Moon Express, World Innovation Institute, iNome, TalentWise, Intelius и  Infospace. Той е носител на редица награди за новаторство в предприемачеството, сред които  Ernst and Young’s Entrepreneur of the Year, Silicon India’s “Most Admired Serial Entrepreneur” и “Albert Einstein Technology Medal”. Отличен е с “Lifetime Achievement Award” и е назован един от “Top 20 Serial Entrepreneurs” от Red Herring.

Навийн вярва, че жените предприемачи са ключът към положителното развитие на обществото и работи активно за осигуряване на среда за еднакъв принос на мъжете и жените в бизнеса и общественото развитие.

Вижте цялото видео от BreakFast Club Vol. 14 // Men`s role in female empowerment: