МЕСТАТА ЗА УЧАСТИЕ СА ИЗЧЕРПАНИ

Български център на жените в технологиите организира обучение „ #codeEU: Girl. От кухнята на програмирането“ на 17 октомври 2014г, насочено към момичета и жени, които искат да се развиват в сферата на технологиите, иновациите и предприемачеството. Събитието е част от Европейската седмица на програмирането (EU Code Week) и се провежда с подкрепата на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) и с домакинството на Немечек (Nemetschek).
В рамките на половин ден, участниците ще имат възможността да се запознаят отблизо със софтуерни компании, с езиците на програмиране и с различните професии, свързани с кодирането, създаването на сайтове и мобилни приложения. За да се включите в  „ #codeEU: Girl. От кухнята на програмирането“, е необходимо да попълните Формуляр за участие до 15 октомври 2014г. Обучението е безплатно, местата са ограничени.
Европейската седмица на програмирането 2014 ще се проведе от 11 до 17 октомври в 38 държави в Европа. Инициативата, насочена към повишаване на дигиталните компетенции  и на по-атрактивно представяне на ИТ професиите сред младите хора, е на Европейската Комисия и е под патронажа на комисаря по информационните технологии и вицепрезидент на ЕК Нели Крус. Акцент в EU Code Week през 2014г е привличането на повече момичета и жени в обученията по програмиране и стимулиране на кариерното им развитие в ИКТ сектора.

Моля изпращайте попълнения формуляр за участие на bcwt@bgwomeninict.org

**

Обучението ще се проведе на 17-ти октомври от 09:00 до 13:00 часа в офиса на Nemetschek на ул. „Индустриална“ 11, гр. София.

Вижте ПРОГРАМАТА на обучението.

Вижте Условията за участие.