От 29 януари до 4 март 2014г, момичета на възраст между 16 и 23 години ще могат да се включат с предприемачески идеи в конкурс за награда Entrepregirl 2014. Наградата е лична инициатива на г-жа Саша Безуханова, основател на Български център на жените в технологиите  и председател на борда на директорите на Джуниър Ачийвмънт България и е част от желанието и усилията ѝ да развива предприемаческата култура в България, както и да насърчава все повече момичета да се насочват към света на бизнеса и технологиите.
Entrepregirl 2014 е вдъхновена от наградата Digital Woman of Europe 2013, която Саша Безуханова получи от вицепрезидента на Европейската комисия и еврокомисар по дигиталната политика Нели Круз по време на форумa ICT2013 – Digital Agenda for Europe през ноември 2013г.
„Наградата Entrepregirl е моят опит да сбъдна желанието си да виждам все повече млади хора в България, които не се страхуват да рискуват и стартират свой собствен бизнес, млади момичета все по-често да проявяват интерес към предприемачеството, технологиите и иновациите, а всички заедно да преодолеем стереотипите за това кое е „мъжка“ и кое „женска“ сфера на образование и професия. Защото мечтите нямат пол„ е посланието на Саша Безуханова към участничките. Идеите им ще бъдат оценявани както от нея самата, така и от други изявени личности от света на предприемачеството – Милена Стойчева, изпълнителен директор на Junior Achievement Bulgaria; Даниел Томов, съ-основател на Eleven Accelerator Venture Fund; Радостина Бойчева, председател на ABLE Bulgaria и други.

Победителката в конкурса ще бъде обявена на 10 март  2014г. Наградата Entrepregirl включва стипендия за алтернативната ЕмБиЕй (аMBA) програма на Бизнес института за предприемачи (The Business Institute), едногодишно менторство и членство в Български център на жените в технологиите (BCWT).

 

Повече информация и пълните условия за участие в конкурса можете да намерите на сайта на наградата – www.entrepregirlbg.com