The Founder Institute открива клон и в София. BCWT е партньор на инициативата

От тази есен бурно развиващата се стартъп екосистема в София, може да се похвали с навлизането на нов глобален играч – Founder Institute. Българският център на жените в технологиите (BCWT) партнира на Founder Institute и подкрепя обучителната програма. Тя е най-голямата програма за стартиращи бизнеси, която подпомага предприемачи от цял свят в създаването на устойчиви компании. Базиран в Силициевата долина, с представителства в над 100 града по целия свят и 50 държави, The Founder Institute е помогнал на повече от 1650 компании, създали в последствие над 15 000 работни места. Целта на Founder Institute в София е да подпомогне местната икономика, подготвяйки предприемачи, които да създадат успешни компании и работни места.

Като наши високо ценени членове, предоставяме ви възможност да участвате в програмата, като един от вас ще спечели стипендия на стойност пълната такса за участие ($400).

Всички от вас, които имат желание да участват да се регистрират на следния линк:
http://FI.co/join/BCWT

Срок за приемане на заявления: 29-ти Ноември 2015г.
Старт на програмата: 3-ти Декември 2015г.

Как протича подборът?

Кандидатите попълват форма за регистрация, след което преминават през тест, разработен от специалисти и използван във всеки един клон на FI – Admission test (Тhe Entrepreneur DNA test). Резултатите се обработват в САЩ за участниците от всички градове по света и на тяхна база се избира кой да получи стипендията.

Не се изисква кандидатите да имат бизнес идея. Това, което оценява тестът, е предприемаческият им профил.

Подробности относно програмата:
съдържание, ментори, сесии

Ако имате въпроси, пишете на Евелина Проданова: bcwt@bgwomeninict.org

The Founder Institute е създаден през 2009 от серийния предприемач Adeo Ressi, и Jonathan Greechan и се управлява от Пало Алто, Калифорния. Днес Founder Institute е най-големият в света акселератор на стартъпи и има целта да създаде десетки нови работни места в София през 2016-та година чрез стартирането на технологични компании.

Мисията на Института е да „глобализира Силициевата долина“ като модел и създаде устойчива екосистема за стартиращ бизнес, която ще осигури над 1 милион нови работни места в глобален план.

„Нашата програма учи предприемачите на най-успешните практики от силициевата долина, позволявайки им да избегнат грешките на навлизащите в бизнес средата, да работят качествено и да създават стойност. Ние използваме модел който подпомага местните икономики чрез устойчиво развитие.“, споделя Adeo Ressi.

Четири-месечната програма на The Founder Institute включва обучение чрез реална практика, помага на участниците да стартират бизнес, преминавайки през ясно структуриран обучителен курс, решаване на практически и приложни бизнес казуси, предоставяйки експертна обратна връзка. Те могат да посещават обучителната програма в извънработно време и в реални условия да тестват всички работни идеи, без да се налага веднага да напуснат работа. Заинтересованите са поканени да участват в програмата и тези, които демонстрират висок резултат на теста за допускане ще бъдат поканени да участват в първия семестър, който ще се проведе в София през декември тази година.

За да се дипломират, предприемачите трябва да развият идея за технологична компания, която се одобрява от менторите на Института, да създадат бизнес план, да планират продажбите, да създадат своята компания и да завършат успешно всички дадени им бизнес задачи. По време на този процес те изграждат лидерски умения и широка мрежа от контакти, готови са да представят успешно бизнеса си (pitch) пред потенциални инвеститори, а също имат на разположение консултанти по намиране на първоначалната инвестиция за стартиране на своя бизнес.