През 2012 година, на 19-ти септември, беше създаден Българският център на жените в технологиите. Организация, която вдъхновява, мотивира и подпомага момичета и жени да намерят своето място в дигиталния свят. Пет години ние работим в подкрепа на женското лидерство и увеличаване на професионалното участие на жените в дигиталната индустрия, наука и предприемачество. Пет години инициираме и партнираме при реализацията на регионални и международни иновативни проекти, организираме обучения, конкурси и тематични събития. Пет години, в които създателите и членовете на Центъра не спират да вярват, че колкото повече жени в България и по света станат част от развитието на дигиталната индустрия, толкова по-успешни и разнообразни ще бъдат нашите компании и продукти в бъдеще.

Скъпи приятели,

По случай петия ни рожден ден създадохме за вас нещо интригуващо, полезно и първо по рода си в България.

She is Me e нов вечерен формат, ексклузивна поредица от събития, адресиращи предизвикателствата на времето, в което живеем. Той цели да създаде среда, в която чрез примера на успели дами да окуражим тези, които не вярват, че могат да постигнат успех. Форматът е със стратегическо значение за позиционирането на жените в секторите технологии, предприемачество и наука. Дами, доказали се в тези сектори, ще бъдат представяни пред публика, за да бъдат популяризирани и превърнати в примери за подражание с широк обхват на повлияване. Ще имаме възможността да разберем как се преодоляват предизвикателствата по пътя, особено тези, които мъжете не срещат, да получим отговори на своите въпроси и да се запознаем с други като нас, които искат да се развиват и търсят начини да го правят пълноценно.

Във видеото ще чуете вдъхновяващата история на инициатора и председател на Българския център на жените в технологиите, международно признат мениджър, ангел-инвеститор и филантроп със значим принос в развитието на ИТ индустрията и общественото развитие на България. Тя е основател на фондация Може.бг, Дигитална жена на Европа за 2013 г. и още много, много други неща. Какви са те, чуйте от самата нея.

Дами и господа, Саша Безуханова!