Петдесет бизнес идеи на участнички от цялата страна събра първият в България конкурс, насочен към развиване на предприемачеството сред младите момичета. За наградата Entrepregirl, лична инициатива на Саша Безуханова, председател на Български център на жените в технологиите, кандидатките на възраст от 16 до 23 години изпращаха своите проекти в периода 29 януари – 4 март 2014г. Победителката ще бъде обявена на 10 март по време на онлайн дискусия за предприемачеството.

С концепции за развитие на бизнес в конкурса се включиха момичета от София, Варна, Шумен, Плевен, Враца, Славяново и т.н., а средната им възраст е 20 години. Идеите на бъдещите предприемачки ще оценяват Милена Стойчева, изпълнителен директор на Junior Achievement Bulgaria; Даниел Томов, съ-основател на Eleven Accelerator Venture Fund; Радостина Бойчева, председател на ABLE Bulgaria, Лино Велев, предприемач и партньор в Obecto, Славка Станкова, маркетинг мениджър в Chaos Group, Надежда Дерменджиева, координатор Програми в Български център на жените в технологиите и основателката на наградата Entrepregirl – Саша Безуханова.

Конкурсът, който се проведе под мотото „Мечтите нямат пол“, е вдъхновен от наградата Digital Woman of Europe 2013, която Саша Безуханова получи от вицепрезидента на Европейската комисия и еврокомисар по дигиталната политика Нели Круз по време на форумa ICT2013 – Digital Agenda for Europe през ноември 2013г. Наградата Entrepregirl е част от желанието и усилията на Саша да развива предприемаческата култура в България и да насърчава повече момичета да се насочват към света на бизнеса и технологиите.

Наградата включва стипендия за алтернативната ЕмБиЕй (аMBA) програма на Бизнес института (The Business Institute), едногодишно менторство и членство в Български център на жените в технологиите (BCWT).

Името на победителката в Entrepregirl Саша Безуханова ще съобщи по време на дискусия за предприемачеството, която ще се излъчи на 10 март от 19:00 часа пряко по Youtube канала на гражданската платформа MoveBG.