Българският Център на Жените в Технологиите с радост ви съобщава, че крайният продукт от работата ни по европейския проект АРЦИ (Академията за Растеж чрез Цифрови Иновации)  е вече факт.  Обучителната програма  е финансирана с подкрепата на Европейската Комисия, Програма ЕРАЗЪМ + (2015-2017).

 

АРЦИ е партньорстка мрежа от дейни организации, работещи в цяла Европа, които подкрепят развитието на предприятията чрез приложението на цифрови технологии. Партньорите са от 7 различни държави, работят с индивиди и цели организации и имат общата цел да подобрят достъпа до информация, обучения и съвети за предприемачите и тези, които ги насърчават. Партньорите работят заедно, за да развият иновативна обучителна програма за онези, които предоставят на предприемачите подготовка и съвети за бизнес развитие.

Партньори по АРЦИ са:

 

Обучителната програма АРЦИ

Програмата АРЦИ предоставя възжност за Инструкторите на предприятия и обучители в цяла Европа да повишат цифровите си знания и разбиране и да интегрират цифрови инструменти и процеси, както и обучения за развитие, в своя стартиращ бизнес.

Информирани от задълбочено проучване, което анализира нуждите и опита на учащите, които гледат на предприемачеството като на кариерна възможност, създадохме обучителна програма в 5 модула. Партньорите  АРЦИ предоставят тази програма на колегите си в България, Литва, Словения, Испания и Обединеното Кралство.

Петте модула са:

  1. Повишаване на цифровата осведоменост и знания
  2. Ролята и потреблението на цифрови технологии и техните ползи за бизнеса
  3. Предоставяне на цифрови ползи за стратиращи компании и малкия бизнес
  4. Създаване на и подкрепа при развитието на цифрова стратегия за предприемачи
  5. Разработване на програми и подкрепа за интегрирана цифрова компетентност у предприемачи

 

 

На 04.07.2017 г. проведохме финалното събитие по проекта , в рамките на което представихме 5-те модула пред партньорски организации, занимаващи се с менторски програми за предприемачи. Сред тях бяха: The Business Institute; 9 Academy; Soft Uni; Able; Джендър проект; MOVE.BG. Получихме ценна обратна връзка, която ще ни помогне да подобрим и разпространим програмата сред повече организации.

 

 

Обучителните материали са общодостъпни и безплатни и могат да бъдат намерени на официалния сайт на проекта – http://digaproject.eu/ .