Български център на жените в технологиите, с подкрепата на Технически университет – София, организира посещение на Центъра за виртуално инженерство по случай Международния ден на Момичетата в Информационните и Комуникационни технологии на 26-ти април, 2013 г от 10.30ч.

Момичета на възраст от 10 до 15 години от няколко столични училища ще могат да посетят Центъра за виртуално инженерство към университета, да се запознаят отблизо с работата на специалисти от ИКТ сферата, както и да изпробват модерната техника лично.

С отбелязването на Международния ден на Момичетата в ИКТ, Български център на жените в технологиите не просто окуражава момичетата и жените, които искат да се развиват в сферата на информационните и комуникационни технологии, но и демонстрира готовността си да работи за увеличаване на тяхното участие в сектора.

Международният ден на момичетата в Информационните и Комуникационни Технологии (Girls’ Day in ICT) е инициатива на Международния Телекомуникационен Съюз (ITU), чиято цел е създаване на благоприятна среда за развитие на млади жени и момичета с интереси в сферата на ИКТ.

Денят се отбелязва всеки последен четвъртък на април, като университети, държавни агенции и компании отварят своите врати за училищни и университетски възпитаници и по този начин окуражават млади жени и момичета да продължат по пътя на своите интереси.