„Социалното предприемачество в полза на обществото“ беше темата на поредната среща на членовете на Български център на жените в технологиите, която се проведе на 29 ноември 2013г. в гр. София. Гост-лектор беше Полина Янчева, експерт по предприемачество.

 

Какво е социално предприемачество и кои са видовете предприемачество? Доколко популярна е в България социално-корпоративната отговорност? Колко различен е подходът на неправителствените организации и старт-ъпите към предприемачеството? Тези и други въпроси дискутираха на срещата си членовете на BCWT.

 

_ _

 

Полина Янчева е експерт в областта предприемачеството. През 2007 тя става съ-основател на Фондация StartUP, която организира най-големия форум за предприемачество в България и до момента фондацията е реализирала над 120 проекта в тази област. Полина ръководи множество проекти, които предоставят достъпно и практично образование за млади хора, които искат да стартират собствен бизнес.
През 2011г. завършва МBA програма по Бизнес администрация в УНСС, където две години по-рано получава бакалавърска степен по Политически науки.