Скъпи приятели, сигурни сме, че вече сте чули за проекта „The Golden Apple“. Може би вече знаете за един необятен планински свят, където стари духове бродят из горите и кукерските бойци защитават хората от злото. Там срещаме Вихра. Тя е 14-годишно упорито момиче, чиято коса е облак и се променя според настроението й. Трудно е да скриеш емоциите си, когато от косата ти вали! Вихра е дъщеря на змей (дух на бурите) и на човек (кметицата на процъфтяващия град Хан).

 

Един страхотен екип от 26 българи са се събрали, за да оцветят съвременните проблеми във фентъзи анимационен сериал, вдъхновен от балканската митология и фолклор. Младите момичета и момчета, създатели на проекта, работят в най-добрите анимационни студия и водещи компании в шест държави в света. Посвещават свободното си време на това да направят една продукция, емоционално и технологично носеща най-високите стандарти на нашето време. Ние вярваме, че „The Golden Apple“  има светло комерсиално бъдеще, но и сме горди с това, че този проект е изключително убедителен начин света да научи (а и ние да си припомним) за традициите и ценностите, с които се идентифицираме.

 

На 17-ти декември поканихме на гости екипа на страхотните иноватори. Поговорихме за идеята, за екипа, за това как се прави анимация от най-висок клас у нас, за проблемите в комуникацията с екип, който е пръснат по света и прави още хиляди други неща, за мотивацията им да работят заедно, за българското, за иновациите, за ябълките и за какво още – може да разберете от видеото.

 

 

Снимки от събитието може да намерите в нашата facebook страница.

Елена Рапонджиева е продуцент на проекта „Златната ябълка“. Тя е завършила Медии и комуникации във Великобритания и е работила като продуцент и мениджър проекти за редица компании и фестивали като East Winds International Film Festival, Кинематограф LIVE, RCR Films Spain и Worldwide FX. Понастоящем Елена е Associate Producer в Ubisoft.

 

Създателят на сериала е Димитър Петров – аниматор, роден в България, завършил University of Westminster в Лондон, Великобритания. Димитър е работил за компании като Cartoon Network Studios Europe, HUTS JWT и Strata Аdvertising. Той е главният сценарист на шоуто и негов арт директор.

Покана за събитието