На 19-ти март, събота, в клуб „Студио 5″ се случи Церемония по награждаване в рамките на третото издание на конкурса за момичета с предприемачески идеи „Entrepregirl v3.0„, организиран от Български център на жените в технологиите. Конкурсът е единственият по рода си в Европа и за трета поредна година промотира предприемачеството сред младите момичета у нас. Бе подкрепен от организации като StartUP Foundation, Start It Smart, Асоциацията на българските лидери и предприемачи – ABLE, Обединени идеи за България, Junior Achievement Bulgaria, Фонд 11 и The Business Institute. Присъединете се към поне една малка част от емоцията, която изпитахме всички!

 

В третото издание се включиха 41 момичета с 40 проекта. За първа година конкурсът се проведе на два етапа: до 13-ти март всяко момиче на възраст 16-25 години имаше възможността да изпрати своята кандидатура през платформата на конкурса. Жури с представители на партньорските организации, които са част от предприемаческата еко-система прегледа всички идеи и предварително избра 10 проекта-финалисти. Вторият етап бе Церемонията по награждаване, която включи представяне на тези 10 проекта на живо пред жури в състав Крис Георгиев (StartUp Foundation), Светослава Стоянова (JA Bulgaria), Ралица Станоева (The Business Institute), Стоян Ангелов (Strat It Smart), Белизар Маринов (Фонд 11), Елена Николова (ABLE), Саша Безуханова (Български център на жените в технологиите). Момичетата имаха само един ден да подготвят своите идеи и да ги представят в рамките на 5 минути, и се справиха блестящо. На място журито избра победителката и нейните две подгласнички.

 

Победителка в Entrepregirl v3.0 е Виктория Анталавичева с нейния проект UniBoard, а двете подгласнички на Виктория са Емилия Ангова с проекта „Flowertising“ и Мирослава Димитрова с проекта „Знайко„. Трите най-високо отличени момичета ще имат възможността да станат членове на Български център на жените в технологиите, да посетят предстоящите конференции MobCon на 10-ти април и Webit.FESTIVAL на 19-20 април в София. JA Bulgaria отпрати покана за интервю към трите момичета и те ще имат възможността да разкажат за себе си и идеите, с които се представиха в конкурса в инициативата „Активизирай се!“, а през октомври, когато стартира JA Startup Hambar в София Тех Парк, Виктория ще има възможността да развива идеята си от там. Голямата награда, която тя получи е 8-месечната aлтернативна MBA програма на The Business Institute, която ще и даде възможността да подобри своите бизнес знания и умения, а в рамките на една година Саша Безуханова ще бъде неин ментор.

 

Изключителни благодарности отправяме към всички наши партньори и членовете на прекрасното жури, които ни подкрепиха и станаха наш съмишленик в мисията ни да подкрепяме предприемачеството и да стимулираме повече млади момичета да не се страхуват да споделят своите идеи. Entrepregirl ще продължи програмата си в рамките на тази година, очаквайте новини съвсем скоро!