Третото издание на първия български конкурс, насочен към развиване на предприемачеството сред младите момичета, Entrepregirl е вече факт. През 2014-та и 2015-та година над 100 момичета се осмелиха да разкажат на света за своите идеи и да покажат, че и те са носители на промяна!

Конкурсът се провежда под мотото „Мечтите нямат пол“, е вдъхновен от наградата Digital Woman of Europe 2013, която Саша Безуханова, председател на Българския център на жените в технологиите, получи от вицепрезидента на Европейската комисия и еврокомисар по дигиталната политика Нели Круз по време на форумa ICT2013 – Digital Agenda for Europe през ноември 2013г. Наградата Entrepregirl е част от желанието и усилията на Саша да развива предприемаческата култура в България и да насърчава повече момичета да се насочват към света на бизнеса и технологиите.

За наградата Entrepregirl могат да се борят кандидатки на възраст от 16 до 25 години. Всяко момиче, което има идея и не се страхува да я сподели може да го направи до 13-ти март 2016г. чрез платформата на страницата на конкурса: www.entrepregirlbg.com

На официална церемония в края на месец март ще се връчи наградата. 10-те момичета с най-високи резултати ще представят идеите си на церемонията пред жури, което ще избере на място финалистката. Уъркшопи на тема „Генериране и валидиране на идеи: първи стъпки към предприемачеството“ и „Структура на добрия екип, комуникационни и презентационни умения“ ще се проведат на 26-ти февруари и на 1-ви март от 18:30 часа, за да помогне на всички кандидатки да се представят отлично. Водеща е Диана Найденова, председател на Обединени Идеи за България. Вземи своя безплатен билет и следи за новини в събитието ни във facebook. Двете работни сесии ще бъдат предавани на живо през YouTube канала на BCWT.

Наградата Entrepregirl включва стипендия за алтернативна MBA (аMBA) програма на Бизнес институт (The Business Institute), едногодишно менторство и членство в Български център на жените в технологиите (BCWT), място в Junior Achievement STartUp Hambar в София Тех Парк. 3 от момичетата с най-добри идеи ще бъдат представени в инициативата на JA Bulgaria – Активизирай се!

Благодарим на нашите партньори и членове на журито, което ще оценява проектите е в състав: Цветелина Тенева (Основател и старши фасилитатор в Бизнес Институт), Стоил Стоилов (член на Управителен съвет на ABLE), Белизар Маринов (фонд 11), Светослава Стоянова (ПР и Маркетинг Мениджър, Junior Achievement Bulgaria), Стоян Ангелов (Start It Smart), Крис Георгиев (член на Управителен съвет на StartUp Foundation), Евелина Проданова (Програмен Координатор Български център на жените в технологиите) и Саша Безуханова (Председател на Български център на жените в технологиите).