Български център на жените в технологиите стартира серия уебинари по предприемачество Entreprenars. Първият от тях – „Entrepregirl Webinar Level 1: The Beginning“, е  с участието на Роси Митова от Farmhopping, Стоян Ангелов от Start It Smart и Полина Неделчева от Streamers Start Up Company.
Уебинарът ще бъде излъчен на живо онлайн на 15 април 2014г от 19:00 часа на youtube канала на платформата MoveBG.

В него, тримата предприемачи ще разкажат как са стартирали, кога са разбрали, че предприемачеството е тяхното призвание, на какво ги е научил първият им провал и ще дадат техните топ 3 съвета към хората, които тепърва стартират бизнес.

Серията Entreprenars е продължение на конкурса за момичета с предприемачески идеи за наградата Entrepregirl. Тя е лична инициатива на Саша Безуханова, председател на Български център на жените в технологиите и е вдъхновена от наградата Digital Woman of Europe 2013, която Безуханова получи от комисар Нели Круз в края на 2013г. Целта на уебинарите е да продължи да развива предприемаческите умения на момичетата в България и да окуражи младите хора да стартират свой собствен бизнес.

***

 

Роси Митова е съосновател на farmhopping – платформа, която свързва малките фермери с хората от града. С един клик на мишката фермерите получат виртуален пазар, на който могат да представят дейността си и да предложат продукцията си, а посетителите на сайта могат да намерят всичко от храна и уникални места за почивка до курсове по пермакултура.
Роси завършва Инвестиции и Управление на Риска в Cass Business School в Лондон. Бъдещето й е почти решено – да стане част от Лондонския финансов свят. По време на една ваканция, неин приятел и настоящ бизнес партньор – Михаил – я води на разходка из красотите на Пирин, във ферма, близо до Кресна. След срещата с фермерите, Роси разбира, че нейното призвание далеч не са дългите часове работа зад бюрото и решава да загърби корпоративния свят. Завръща се в България и започва да прави това, в което е наистина добра – да убеждава и да помага. Роси е любител на екстремните спортове.


Полина Неделчева
завършва Технически университет с медал и отличие. Едновременно учи и  „Дизайн и архитектура“ в НБУ, а най-новото  ѝ предизвикателство е  MBA програма към Cardiff Metropolitan University.
През 2012г. година заема поста Президент на България, макар и за един ден, с участието си в една от инициативите на Джуниър Ачийвмънт България.
Съосновател на  StreamerS – startup компания за образователна книга-лампа.
В момента е собственик на предприятие за замразяване на плодове и зеленчуци с IQF – технология. Мечтател и авантюрист!
Стоян Ангелов е предприемач по душа и призвание. Започва своето първо бизнес начинание на 18 години, като до момента се е занимавал с над 10 бизнеса в различни направления. Минавайки през търговия, консултиране на предприятия от хранително-вкусовата промишленост и внос и износ на стоки от и за България , в момента е съсредоточил усилията си в иновативното и технологично предприемачество .
Развива няколко технологични проекта, един от който е Infozone.bg – платформа за мобилен маркетинг. Активен член на предприемаческата организация Start It Smart. Активно развива дейности подпомагащи стартиращи бизнеси в България.