За осма поредна година Клуб Млади Таланти организира Панаир на науката и иновациите и за шести път Конкурса за млади учени – YES.

 

Ако сте иновативно мислещи млади хора на възраст между 18 и 35 години, студенти, докторанти или пост-докторанти, които се стремят техните идеи да бъдат подкрепени в полза на икономиката и обществото можете да кандидатствате в конкурс YES, организиран за шести пореден път от Клуб Млади Таланти в партньорство с Българския център на жените в технологиите.

 

Очакват вашите смели предложения, амбициозни технологични решения, идеи, които вече са развити под формата на дипломна работа, дисертация, научен труд или като участие в национален или международен изследователски проект. Конкурсът YES е мястото, където се реализира връзката между бизнеса, образованието и науката.

 

Авторите на петте най-добри проектни предложения ще презентират своите идеи пред широката публика, специалисти и представители на индустрията през ноември 2015 г.

 

Посете сайта и научете повече за конкурса и формата за кандидатстване, присъединете се към събитието във фейсбук.

 

Innofair 2015 – Целта на Панаира на науката и иновациите е да популяризира идеите, откритията и изобретенията на бъдещите изследователи на България с интерес към науката, технологиите и иновациите. Събитието предоставя възможност на обществото и индустрията да се запознае с младите учени в България, насърчавайки тяхното професионално развитие и мотивация.

 

Кой може да участва?  

 

Ако сте между 14 и 19 години, незапочнали висшето си образование към подаването на проекта, то вие сте идеалният кандидат. Приемат се проекти в областите на ИКТ, природоматематическите, инженерните и медицинските науки.

 

Приоритет имат проекти, които имат потенциал за приложение в практиката и научната сфера. Специално внимание се отделя на перспективни проекти с амбициозни, но постижими идеи за развитие.

 

Повече за Панаира може да намерите на страницата на събитието, както и от прикачените материали.