На 21 април от 18:00 часа ще си говорим с Любомила Йорданова, основател на иновативния стартъп Plan A и съосновател на Greentech Alliance.

Какво представлява greentech бизнесът? Как се създава и развива иновативен стартиращ бизнес с обществено въздействие? Могат ли зелените стартъпи да помогнат за устойчивото възстановяване след пандемията? Защо нямаме План Б за спасяване на нашата планета?

По тези и други въпроси ще си говорим на 21 април (сряда) от 18:00 часа в новия брой на SHEleader in a SHEll –  „Greentech as a Path to Our Sustainable Future“. Наш гост ще бъде българката Любомила Йорданова, основател на базирания в Берлин #greentech стартъп Plan A, както и съосновател на Greentech Alliance – инициатива в подкрепа на зелените високотехнологични стартиращи бизнеси в Европа. През изминалата година Люси спечели участие в лидерската програма на Marshall Fund, а наскоро беше избрана за една от Топ 100 на водещите жени в Германия. 

Разговорът

С Люси ще си говорим и за ролята на жените лидери, както и за пътя на младите предприемачи през опита й с Plan A и Greentech Alliance. Plan A развива иновативни решения за борба с климатичните промени, базирани на данни. Стартъпът предлага софтуер, чрез който компаниите могат да следят и намаляват своя въглероден отпечатък, както и да подобряват своите стратегии за добро корпоративно управление ESG (Ecology, Social, Governance).

След броени седмици Greentech Alliance ще навърши една година, а български стартъпи са вече членове на инициативата. Обединението включва над 500 иновативни бизнес проекта, които получават подкрепа от над 350 ментори от VC инвестирането, бизнеса и медиите, така че да подобрят и развият своите идеи. Една от каузите на Plan A и на Greentech Alliance е свързана с борбата с #greenwashing – практиките за фалшиво представяне на продукти и услуги като зелени и екологични и съответно заблуждаване на потребителите с тази фалшива информация.

Срещнете се на живо онлайн с Люси на 21 април от 18:00 часа. 

Модератор на дискусията: Саша Безуханова, основател на BCWT.

Всеки от вас ще може да задава въпроси към госта по време на живото излъчване. Запазете своя безплатен билет за живото излъчване тук. Събитието е на английски език.

“SHEleader in a SHEll, vol 11: Greentech as a Path to Our Sustainable Future“се провежда с подкрепата на програма “Кризата като възможност” на Столична община, администрирана от Асоциация за развитие на София. MOVE.BG е комуникационен партньор на SHEleader in a SHEll.