На 19 май от 18:00 гост на специалния лидерски формат на BCWT ще бъде Ирина Обущарова, съосновател на онлайн медията за стартъпи The Recursive.

През последните години стартъп общността в България се разрасна бързо и се превърна в една жива и динамична група от иновативни предприемачи. Освен това, базираните в България стартиращи проекти постигнаха важни успехи и ключови етапи в развитието си. Но както знаем, няма новини, докато нещо не стане част от дневния ред на медиите. Затова важна стъпка в развитието на иновативната бизнес среда у нас е появата на медии, посветени на стартиращите компании. Един от тези проекти е The Recursive – независима #communitydriven онлайн медия, разказваща на английски език за новите технологии и стартъп екосистемата в Югоизточна Европа.

Ирина Обущарова, съосновател и главен изпълнителен директор на The Recursive, ще бъде специалният гост в новото издание на женския лидерски формат на BCWT SHEleader in SHEll. Ирина ще ни разкаже повече за дигиталните медии и тяхната роля за развитието на стартъп общността. Ще си говорим също за ролята на медиите за преодоляване на стереотипите в дигиталната индустрия и за това как журналистите могат да подкрепят овластяването на жените.

На 19 май ще обсъдим още:

  1. Как дигиталната трансформация промени и променя медийния пейзаж?
  2. Какви са предизвикателствата пред развитието на онлайн медиите?
  3. Как новите технологии влияят на работата на журналистите?
  4. Какво представляват базираните на общността медии?
  5. Защо България се нуждае от независима медия, посветена на стартъпите?
  6. Защо трябва да говорим на международната англоговоряща публика за развитието на българската иновативна общност?
  7. Видими ли са за медиите предизвикателства, които жените срещат в дигиталната индустрия?

Всеки от вас ще може да задава въпроси към госта по време на живото излъчване. Запазете своя безплатен билет за живото излъчване тук. Събитието е на английски език.

„SHEleader in a SHEll, vol.12: The Re(Birth) of Media in the Digital World“ се провежда с подкрепата на програма “Кризата като възможност” на Столична община, администрирана от Асоциация за развитие на София. MOVE.BG е комуникационен партньор на SHEleader in a SHEll.

SHEleader in a SHEll

A special format, organized by BCWT with the media partnership of MOVE.BG that creates a bridge to the international conference SHEleader@digital. It shows successful female leaders from the digital industry, modern art, and innovative green projects. SHEleader in a SHEll stimulates international dialogue and engages a broad audience with the aim to change attitudes and to stimulate a working atmosphere that opens the potential of both women and men.