Участвайте в първото технологично състезание за спортни технологии

На 10-11 Март 2018 г. в София, с домакинството на Националната Спортна Академия „Васил Левски“, ще се проведе за първи път в България иновативното състезание за технологии в спорта – Спортни Хакатони България.

Събитието е уникално по своя характер и има за цел да поощри използването на технологиите в спорта като предостави възможност на креативно мислещи екипи да разработват технологии, приложения и роботи за спорт. Фокусът на Спортни Хакатони България е насочен към развитието на творчеството, създаването на приятелства, използването на технологии и разработването на проекти, които да се надграждат в бъдеще.

Хакатон е събитие определяно като „Технологичен маратон“, по време на който в рамките на 48 часа програмисти, дизайнери, софтуерни инженери, проектанти и иноватори разработват технологични решения по зададени теми. Спортни Хакатони България се организира от EduTechFlag. Организации партньори са Министерството на Младежта и Спорта, Дигитална Национална Коaлиция, Софтуерен Университет, iLoveBulgaria, Soft Intellect, EDIT, Български Център на Жените в Технологиите, Move.bg, AЗТУЕС, e-Skills for future и Делта3.  Очакванията са, че симбиозата между спорт и технологии ще е предпоставка за страхотни нови идеи и предприемачески проекти.

Първото издание на Спортни Хакатони България ще се фокусира върху шест категории, по които  екипите ще разработват проекти: Спортни технологии, приложения и данни; Спорт, музика и здраве; Спортно образование; Спортни мобилни игри; Спортни Интелигентни (SMART) Облекла; Спорт и медия.  Няма такси и възрастово ограничение за участие. Паралелно със Спортния Хакатон ще се проведе и първата високотехнологична конференция Sport Tech Conference с участие на лектори, които ще споделят най-добрите практики в областта на иновациите,  софтуерните и хардуерните технологично-базирани спортни решения.

Инициативата се провежда в съответствие с принципите за домакинството на София – Столица на спорта 2018 г. и в съответствие с политиките на ЕС за развитие на иновациите, активното използване на технологиите, развитието на предприемачеството и най-вече развитието на ключови за младите хора – умения за общуване, дигитални умения, работа в екип и креативност с фокус към спорта.

Регистрацията за участие и темите за разработване на проекти ще бъдат обявени на 10 февруари на сайта: http://sports-hackathons.org/

Повече информация на сайта и FB страницата https://www.facebook.com/SportsHackathonsBG/.

За въпроси: info@sports-hackathons.org