BreakFast Club and Out of Office

На 22 януари ще научим как да превърнем храната в източник на здраве заедно с Дарина Димитрова.

Какво представлява древната индийска традиция за здравословен начин на живот Аюрведа? Защо храненето може да бъде път към отключване на енергията ни? Как храната може да бъде и вкусна, и здравословна?

Началото на новата календарна година е време за размисъл и поглед към отминалите периоди от живота ни, в тези моменти се съсредоточаваме към големите си цели и се стремим да премахнем негативното. Преосмисляме начина си на живот и често взимаме решения за положителна промяна в навиците си. За да сме пълноценни, както в личен, така и в професионален план, е важно да поставим здравето си на първо място. Здравето на духа ни е пряко зависимо от здравето на нашето тяло – нашият храм.

За това от BCWT решихме да започнем новата 2021 година именно с темата за нашето физическо здраве: ще почерпим опит от източните традиции и ще се потопим в морето от знание за храната и нейните не само хранителни, но и оздравителни функции. Какво по-подходящо начало на годината от започване на ново предизвикателство.

Каним ви на 22 януари (петък) заедно да надникнем в тайните на ведическото хранене по време на първата ни онлайн закуска за новата година. От 09:30 часа в рамките на един час с нас ще бъде Дарина Димитрова, която ще ни въведе в магията на Аюрведата – древна индийска система за здравословен начин на живот, която отдава изключително важно значение на процеса на хранене като източник на жизнената ни енергия. Дарина е част от от United in Adventure – група, организираща обучения за личностно развитие. Основните сфери на интерес на Дарина са психологията, както и здравословният и осъзнат начин на живот.

BreakFast Club, vol.25

За да процъфтяват нашите организъм и здраве, е добре всяко действие да се прави с определена цел, нагласа и осъзнатост. Всяка храна, като най-основния източник на енергия за нашето тяло, следва да бъде приготвена по определен начин, за да можем да извлечем максимална полза от нея. На 22 януари ще разгледаме базовите понятия и принципи в Аюрведата:

  • Какво е Аюрведа;
  • Типовете телесни конституции (доши);
  • Разновидностите храни според Аюрведа (гуни);
  • Правилно хранене според Аюрведа;
  • Начини за профилактика и лекуване според Аюрведа.

Не пропускайте да се потопите е източната магия на Аюрведата. Запазете своя билет тук. За членове на BCWT събитието е безплатно, а за всички останали входът е 7 лева, които ще бъдат използвани като дарение за развитие на дейностите на Българския център на жените в технологиите (BCWT).

Станете член на BCWT.