На 3 декември от 18:00 ви каним на специална онлайн коледна работилница  заедно с Искра Микова, основател на модна къща “Амбиция”.

Остават броени седмици до един от най-светлите семейни празници: време е да се подготвим подобаващо и да покажем жест към важните за нас хора. А в ситуации като настоящата – малките жестове, но от сърце, са най-подходящите подаръци. Затова ви каним на специалното и по-различно издание на Out of Office: онлайн работилница за еко коледна украса, която да изработим заедно и да украсим дома и (домашния ни) офис. 

Защо еко работилница?

Защото обичаме природата и искаме да правим осъзнат избор, включително при украсата за празниците. Защото Коледните празници, по принцип, ни провокират да правим необмислени покупки, да се затрупваме с различни ненужни дрънкулки, а тази година повече от всяка друга ни накара да се замислим от какво наистина имаме нужда. Нека спрем необмислената консумация и да активираме собствената си творческа сила!

Каним ви да създадем тазгодишния ни коледен домашен уют заедно, като използваме принципите на Устойчивата мода. На 3-ти декември от 18:00 ч. наш гост и лектор ще бъде Искра Микова, основател на модна къща “Амбиция”. По време на работилницата, освен как да изработим конкретни примери за еко коледна украса, ще научим и отговорите на важни въпроси:

 • Какво е Устойчива мода?
 • Как да активираме творческата си сила с грижа за природата?
 • Как да създадем устойчива и красива коледна украса?

Гостът

Искра е основател и главен дизайнер на модна къща “Амбиция”, основана през 2003 година. Завършила е специалност Счетоводство и контрол, но мечтата и е да се занимава с мода и затова успоредно завършва “Мода и дизайн“ във „Френския институт по маркетинг и мениджмънт“. След години счетоводна работа, тя прави повратен завой в своята кариера и през 2003 година създава първата колекция на модна къща “Амбиция”. 

Както самата тя казва: „ Харесваме ръчния труд и “бавната работа”, работим с удоволствие. Авторските ни колекции следват виждането ни за съвременната жена, която е свободна да избира. Все повече говорим колко е важна Устойчивата мода, за да спре свръхпроизводството, което буквално задушава Планетата ни с отпадъци.“

Ние от BCWT споделяме тези разбирания и за това ви каним да се потопим в света на модата и създадем своя собствена уникална колекция еко коледни играчки. 

Какво ви е необходимо?

 1. Стара карирана риза, пола, шал, друга стара дреха с десен който харесвате
 2. Копчета
 3. Панделки от опаковки от подаръци от минали поводи
 4. Дантелки и ширитчета, които случайно намирате в къщи
 5. Велпапе –  стар кашон или кутия за обувки
 6. Памук или парцалчета от стари дрехи
 7. Игла и конец, за напредналите шевна машина
 8. Пистолет с топъл силикон или лепило
 9. Коледно настроение 😉

Очакваме ви на 3 декември (четвъртък) от 18:00 часа. За членове на Българския център на жените в технологиите (BCWT), които са заплатили членския си внос, срещите са безплатни. За всички други наши гости: Вход 7 лв. и са дарение за проектите на BCWT. Запазете своя билет сега тук.

Станете член на BCWT.