На 10 декември (вторник) от 09:30 часа BCWT организира мотивираща и вдъхновяваща среща с общността жените в технологиите и сертифицирания Сатянанда йога учител Теменуга Стайкова.

 

С радост те каним да закусим заедно за 22-ри път! Ще ви очакваме в декемврийското утро със хапване, топло кафе и чай дома на Българския център на жените в технологиите (BCWT)Coworking by MOVE.BG! Това е новото издание на BCWT Breakfast Clubvol.22: Mindfulness vs Burnout.

 

На 10-ти декември (вторник) ще си поговорим за това колко крачки ни делят от свръхпродуктивността до професионалното прегаряне (т.нар burnout syndrome). Ще получим съвети как в забързаното ежедневие да се погрижим за своето благоденствие, без да губим фокус от целите си или да жертваме от времето за семейството си.

 

В йога традицията има редица практики, които помагат за постигането на физически, енергиен и емоционален баланс. И не, не става въпрос за двучасови тренировки три пъти седмично, разнасяне на йога-постелки и дълги медитации. Йога може да бъде деликатно вплетена в ежедневието ни, така че да ни помага да изграждаме осъзнатост (mindfullness) и да се зареждаме с позитивна енергия тогава, когато имаме най-много нужда. В интервали от по 5 -10 минутки, в забързания делник, можем да изградим свои оазиси на спокойствието, в които да балансираме емоциите си, да намалим стреса или да освободим мускулни блокажи. 

 

Нашият гост Теменуга Стайкова-Теджомая, от студио Yoga INside, ще ни покаже как можем да си създадем своя програма за справяне със стреса, подкрепяща начина на живот и личните ни стремежи. 

 

Теменуга Стайкова е сертифициран Сатянанда йога учител, последовател на Бихарската школа по йога, с редица дипломи от Индия и САЩ. Практикува йога от 1996 г. до 2002 г., като преподава класическа йога, провежда индивидуални занимания с акцент йога терапия, както и курсове за справяне със стреса на работното място за служители в офиси на корпоративни компании. Теменуга Стайкова, също така, провежда семинари, свързани с йога практики за работа върху емоциите и ума.

 

Като при всеки ексклузивен клуб, местата за BCWT BreakFast Club са ограничени. Нужна е предварителна регистрация за събитието тук

 

За членове на Българския център на жените в технологиите (BCWT), които са заплатили членския си внос за 2019 г., срещите са безплатни. За всички други наши гости: 10 лв., които може да заплатите на място и са дарение за проектите на BCWT.

 

Очакваме те на 10 декември (вторник) от 09:30 часа в Coworking by MOVE.BG – улица “Сердика”№20 в София, етаж 1.